neděle 5. července 2020

Zatím vše v pořádku

Máme čtvrtý den tábora a zatím vše probíhá v pořádku. Držte nám palce, ať to tak i zůstane. 😊 

Ve čtvrtek jsme zahájili společnou celotáborovou hru na téma vzestup a vláda Karla IV. Vše začalo dopoledne příchodem drápa s bubnem. Dráp hřmotným hlasem přečetl provolávání dopis do armády Karla Lucemburského s tím, že nejprve musí všichni podstoupit vojenský výcvik (výroba, mečů, sehnání vlajky, výroba erbu, šerm atp.).

Informace k výcviku poskytl  hraběte Albrecht Aleš II. ze Šternberka a Mareta z Dubé. Ti nám po výcviku sdělili, že potáhneme do Francie, kde se máme u Kresčaku připojit k družině Karla Lucemburského.

Cesta do Francie byla velmi těžká. Vyrazili jsme večer, kdy jsme cestou pomohli děvečce před lapkami, pomohli jsme stařence s těžkým břemenem a také jsme přelézali spadlý strom přes řeku. 

Poté jsme dorazili do tábora Karla Lucemburského. Po chvilce s princem do tábora proběhl posel, že padl jeho otec. 

Museli jsme se proto dostat zpět do své země. Na cestě zpět nás zastihl Ludvík IV. Bavor, který se nejprve tvářil jako přítel, ale poté chtěl abych náš král uznal jako právoplatného nástupce na císařský trůn. Nakonec se mezi nimi semlelo šermířské klání. Ludvík podváděl a hodil Karlovi sůl do oči a zranilo ho a zbaběle utekl za svou armádou. 



Karla jsme dostali do bezpečí a nyní nás čeká útěk přes nepřátelská území zpět do Českých zemí.