sobota 1. května 2021

Pomáhací výprava 2021

Vážení členové, rodiče a přátelé střediska Stopaři,

jak jistě víte, každým rokem na jaře probíhá společná pomáhací výprava.

Letos jsme se rozhodli nezahálet, a přicházíme s konceptem pomáhací výpravy na dálku. Bude probíhat od 30.4. do 16.5. a každý můžeme přidat (pomocnou) ruku k dílu z pohodlí domova.

Vybrali jsme dvě organizace, kterým bychom rádi v rámci “výpravy” pomohli: První organizací je Sant’Egidio, kterou jsme se rozhodli podpořit napečením buchet pro lidi bez domova. V rámci online schůzek starších oddílů a dvou roverských kmenů pomůžeme hned ve 4 termínech (4., 5., 10. a 14.5.) a budeme rádi, když se k nám kdykoliv připojíte. Dobrovolnická organizace sídlí na adrese Žitná 1574/51 (Praha 1) v suterénu, na zvonku je nápis “Sant'Egidio”. Od pondělí do čtvrtka v časech 17:30-19:00 a v soboty v čase 14.00-15.00 máte jistotu, že na místě zastihnete někoho z jejich dobrovolníků. Nezapomeňte se pochlubit, že daný perník, koláč, buchty atd. jsou od Stopařů. ;)

Druhou iniciativou je psaní a kreslení dopisů seniorům v domovech důchodců. Tomuto se zase budou na schůzkách věnovat mladší oddíly. I Vy se můžete jednoduše zapojit. Dopis, obrázek nebo vzkaz pro seniory nahrajte na tomto odkaze: http://detiseniorum.cz, kde zároveň najdete veškeré pokyny a informace o projektu.

A pokud se také jako někteří z našich řad pouštíte do jarního úklidu, máte hromadu vytřízeného oblečení a nemáte pro ně žádné další využití, připojujeme odkazy na organizace, jež by tyto případné materiální dary velice ocenily a potěšily:

V neposlední řadě nabízíme sdílené album, které můžete obohatit o vlastní fotky vás jak "pomáháte" , upečených moučníků (do komentářů se dá hodit recept ;)) nebo zhotovených dopisů a společně se tak namotivovat.

Budeme rádi, když se pochlubíte na sociálních sítích s hashtagem #Stoparipomahaji.

Děkujeme, že tu jste s námi, pomáháte a těšíme se snad už někdy brzy na viděnou,

vaši Stopaři.