pondělí 23. ledna 2017

Schůzka a ztracený profesor I. díl

Na konci minulé schůzky za námi dorazil pan profesor Indiana Joe s tím, že zachytil stopu Prvního řádu, který se měl zajímat o vykopávky v chrámovém komplexu Thutmose I. Požádal nás, abychom se za ním vydali do Egypta o týden později. Dál nám jasné instrukce o místě srazu a vyrazil.

Na další schůzce jsme již čekali na určeném místě. Jenže profesor nikde. Místo něj dorazil jeho kolega, který ho už dva dny hledá. Poslední stopa po něm je právě v chrámovém komplexu, ale ten je hlídán místní policií. 

Proto jsme se do komplexu vydali potají a z odposlechnutého rozhovoru mezi policajty, jsme zjistili, že profesora měl unést První řád. Přisluhovači Prvního řádu zde také měli luštit na deskách kolem hrobky hieroglyfy.

V hrobce jsme našli Indyho slavný klobouk a pod ním schovaný Ankh, z kterého se po vyluštění hieroglyfů, které byly kolem hrobky, vyklubal slavný talisman Thutmose I.

Po přečtení hieroglyfů nám bylo jasné, že První řád míří k Velkému pohřebišti bláznů a také jsme zjistili co je vše třeba pro vstup do města mrtvých - Hamunaptry. 

(Pro vstup do města je třeba, talisman Thutmose I., amulet Amun Rah, Šátek duší, voda a Kniha živých)